Thursday, September 13, 2007

Kempingezés

Az utolsó meleg éjszakák reményében Peti hétvégén kitalálta, hogy elmennek Danival kempingezni egyet. Daninál már régóta téma, hogy sátorban aludjon és nézze a csillagokat, Félix, a bátor utazó nyúl példáját követve. Nem mentünk messzire, csak az Albis tulsó felén levő Türlerseehez, ami egy igen romantikus kis tavacska. Olyan romantikus, hogy még így harmincon túl is néha zavarba jöttem séta közben. A kempingben Petiéké votl az egyetlen sátor, így letelepedtek a játszótér mellé, amitől Dani igen vidám lett. Éjjel is lehetett hintázni, sőt reggel ébredés után is rögtön. A kacsák meg az orruk előtt csipegették a lehullott almákat. Megfelelő örömködés után körbesétáltuk a tavat, ami elméletileg egy órás túra, nekünk három alatt sikerült teljesíteni, igaz, minden stégnél megálltunk halacskákat keresni, amik csak nem jöttek, néha meg Anitát vigasztalni. Dani érdekes mód első hallásra beletörődött, hogy csak a végállomáson van uzsi, mert elfelejtettük magunkkal vinni. Anita elég nehezen viselte a terepet, leginkább a kenguruban kuksolt, az talán nem rázott annyira. Három hetesen, nem biztos, hogy lélekkirázásra vágyik az ember lánya. Mi este otthagytuk a srácokat, miután kietettük őket az egyetlen nyitva tartó étteremnél, mert a kempingben, holott fel hatkor nyitott az étterem, hétkor zárt és még étlapja is volt, kaját nem lehetett kapni. Másnap reggel mentünk értük sátorbontásra. Dani nagyon lelkes volt, de nagyon fáradt, éjszaka kicsit hűvös lett az idő. De bármikor mehetünk újra, ha rajta múlik.
A héten aztán meglett a böjtje a kempingezésnek, mert előbb Peti pukkant le, utána egy napra anyuka, aztán péntek óta Dani nyűglődik a torokfájós náthájával. Közben Laci bácsi is megjárta nálunk, de sokmindent nem csináltunk, lévén, hogy Daninak délelőttönként óvoda volt, kedden tánc, szerdán azért kinéztünk a játszótérre.
Anita meg csak nő, nő, nődögél. Ma voltunk látogatóban egy 2,5kg-os újszülöttnél, hát hozzá képest a leány irtó kövérnek és óriásinak tűnt. A hivatalos bemérés szerint 4,3kg és 53cm. Dani meg 24kg és 120cm.