Monday, September 25, 2006

svájci hétvége

Egy eseménytelen svájci hét után klasszikus svájci hétvégét gyártottunk. Hétközben Peti sokat volt a cégnél, készülődött Amerikába, bosszankodott az adminisztrátorok tesze-toszaságán. Reggel el, este haza leginkább biciklivel, mert a vénasszonyok nyara (ha ugyan itt van ilyen), csak most ér véget. Daninak ovi, nekem a héten három délelőtt német óra, kettő Thalwilben a bevándorlási hivatal jóvoltából, egy a Google-nál a cég jóvoltából. Eleg más összetételű a két társaság... Délutánonként a magyar gyerekekkel randizunk újabban a faluban, jól elrohangálnak a kölykök, mi meg kávézhatunk. Paulina hihetetlen jó kávét főz és nagymami sütiket süt. Igazi rendes haziasszony a három gyerek mellett. Balett folyamatban, Dani változatlanul rajong érte, de sokat is használ neki, hétről hétre változik a mozgása. Ovi folyamatban, azt is egyre jobban szereti, mióta elkezdett kommunikálni, hol magyarul, hol németül. Ma is expedicióznak az erdőben, esőben.
Petiék szombaton még összeismerkedtek egy 56-os kedves magyar házaspárral, majd novemberben megkeressük őket ismét, addig kicsit sűrű a program. Peti vasárnap el, reggel 8-kor indult a gépe, mi meg felültünk a vonatra és elmentünk a goldaui vadasparkba. Dani nagyon élvezte, egyrészt hogy egy óra alatt háromszor szálltunk át, másrészt meg ez egy rendes vadaspark volt vadakkal. Az őzek pl. szabadon kószáltak mindenfelé prédára lesve. Ugyanis lehetett kapni őzkaját dobozban, ezek a vadállatok meg csak azt nézték, mikor téphetik ki a figyelmetlen látogató (átlag 8 éves gyerek) kezéből a cuccost. Volt is bőven bömbölés... Danit a kecskebak akarta fellökni, mert túl közel állt egy nőstényhez, ettől meg Dani ijedt meg, de egyébként a többi állat teljesen barátságos volt. Mire elmentünk már a fiatalember is meg merte etetni az őzeket... Nagyon jó hely, eltekintve a szokásos sültkrumplivirslivel menütől és a mindenféle pénznyelő körhintáktól. Az egyetlen szellemes játék a markológép volt (vagy exkavátor?), de persze az is kétfrankossal ment. Nem is volt olyan népszerű...
Most meg újabb hét, reméljük csütörtökre már autó is lesz belőle, most délelőtt mondta épp a fickó, hogy eltolódott a műszaki vizsga.