Sunday, July 22, 2007

Még mindig nyár

A vakáció folytatódik ezerrel. Múlt hétvégén még egyszer felmentünk a Zugerbergre, ezúttal siklóval. Még tüzet is sikerült raknunk rendes úttörő módra fából és papírból, bár volt egy-két pillanat, mikor erősen szégyelltük magunkat, hogy már ezt is elfelejtettük volna. Azért csak megsültek a virslik ebédre. Este még átmentünk a karibi strandra, bár a városban épp görkorcsolya világbajnokságot tartottak és parkolni annyira nem lehetett. Stefinek ez volt az első hosszabb vezetése, de szegénynek minden összejött: országút, szerpentin, kézifékes, ipszilon, parkolóház, körforgalom. Reméljük, innentől fogva többet vezet majd. A strand klafa, mint mindig, a tó már langymeleg, gyerekek nemigen akartak már megint hazaindulni, dehát mit volt mit tenni. Dani ismét kb. az ötödik perc után aludt be, de jövendő szomszédasszonyunk becipelte az ágyig. Vasárnapra kellemes meglepetésnek ígérkezett, hogy a Dornbach familia egy nappal hamarabb hazatért, és a délutánt velük mulatoztuk. A fiatalok hamar újra egymásrataláltak, folytatódott minden, mint régen. Másnap a strandon hasonlóképp. Hétfő este tettünk egy próbát, hogy kimenjünk Peti elé a reptérre, Dani nagyon készült, bár hullafáradt volt ismét, csak kifelejtettük a számításból, hogy Amszterdamból érkezik: vihar miatt késleltettek minden járatot. Hát hazamentünk. Dani szerencsére hamar beletörődött, hogy a hollandok megint máshogy intézték az esténket, mint szerettük volna, ám reggel már fél hétkor az apja nyakán lógott.
Petiék jól érezték magukat, volt városnézés, szélmalomnézés, kocsmázás, házi iszogatás, kicsit felfrissült a bankos hét után. Kedden aztán mehettünk is aláírni a papírokat, este pedig klikkelni egy hatalmasat a foglalóra.
A héten más nevezetes nemigen történt. Strandolntunk elég sokat délutánonként, mert csak este 6-ra jött meg a menetrendszerű esőzés, pénteken pedig Tekláéknál volt vacsi Stefiékkel és Dornbachékkal kombinálva. A gyerekek koruk szerint dőltek ki a sorból, aztán Peti3, aki kínai időeltolódását próbálta kiheverni, majd jómagam, így 10-kor nagyjából mindenki hazament.
Szombat-vasárnapra megjött Paco, Dani meg Peti boldogította két napig, részemről csak főzést vállaltam. Aztán jöttek Julienék öt napra, de velük csúnya módon szintén alig foglakoztunk, mert ráadásul hétköznap érkeztek. Reméljük, nem rémültek el teljesen az elhanyagoltság miatt és látjuk még őket. Aztán benéztek Katiék Pestre hazafelé, hogy a lányok szusszanjanak egyet két vonatozás között, végül pedig Márk aludt egyet Pestre menet két adag vezetés között. A legközelebbi turnus aug.14-n várható egy éjszakára.